Ramlila moet waarden en normen scherp houden
05 Sep 2015, 15:13
foto
Alle deelnemers aan de
Ramlila worden zorgvuldig geschminkt.
(Foto's: Leroy Troon)


De Shri Maha Shakti Durga Samaadj is gisteravond begonnen met de opvoering van Ramlila, een epos uit de Ramayana, te Leiding 9A. Aan het spel van Ram doen 80 personen mee van 10 tot 40 jaar. Ramlila wordt opgevoerd door alleen mannelijke spelers.

Wikesh Gangapersadsingh, penningmeester van de organisatie, zegt aan Starnieuws dat de opvoering tien dagen zal duren. Met de Ramlila wordt de cultuur levend gehouden. De normen en waarden van de Ramayana worden in tien delen bijgebracht aan het publiek.

De mensen begrijpen op deze manier de Ramayan beter. In tien dagen wordt het verhaal van Ram en Sita uitgebeeld die verbannen waren naar het bos. Op de tiende dag wordt Rawan, de machtige koning van Lanka, door Ram verslagen. Hij had Sita ontvoerd.

"Jongeren gaan helemaal op in hun rol. Sommigen doen al jaren mee, waardoor zij steeds beter worden. Het is nu vakantie, waardoor ze ook een goede bezigheid hebben," legt Gangapersadsingh uit. Alle spelers worden ruim voordat de opvoering begint, geschminkt. Ze veranderen compleet in de rol van de personage die zij uitbeelden.

Om zeven uur vanavond wordt de Ramlila, die gisteren is begonnen, voortgezet op het voetbalveld van Leiding 9A.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May