Parlement Venezuela eens met noodtoestand grensgebieden
03 Sep 2015, 12:53
foto
President Nicolas Maduro


Het parlement van Venezuela heeft de noodtoestand in vier nieuwe gemeenten van de provincie Tachira in het zuidwesten van het land goedgekeurd. President Nicolas Maduro had de noodtoestand in die gebieden uitgeroepen om de criminaliteit in de regio grenzend aan Colombia te bestrijden.

Tijdens een speciale zitting in Tachira hebben de parlementsleden hun zegen gegeven aan de resolutie over de veiligheidsmaatregelen in de gemeenten Ayacucho, Panamericano, Garcia de Hevia en Lobatera. In die dorpen, gegroepeerd als speciale zone nummer 2, worden sommige garanties en restricties van kracht in de strijd tegen paramilitarisme en smokkel.

In die dorpen, gegroepeerd zoals speciale zone nummer 2, controles en beperkingen van bepaalde garanties van kracht zal worden in de strijd tegen paramilitarisme en smokkel.

Parlementsvoorzitter Diosdado Cabello zei tijdens het debat dat de maatregelen worden ondersteund door bijna 90 procent van de bevolking van Tachira, die direct het slachtoffer is van het gebrek aan voedsel en goederen door de smokkelpraktijken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May