Dodson ontvangt kapitein Palumeu over goudactiviteiten
24 Aug 2015, 00:53
foto
Kapitein Pesife Padoe van Palumeu.


Minister Regillio Dodson zal maandagochtend de kapitein Pesife Padoe van Palumeu ontvangen. De bewindsman zegt aan Starnieuws dat hij zondag een telefonisch onderhoud heeft gehad met de kapitein. Hij heeft aangekaart dat mensen in het gebied naar goud zoeken, zonder toestemming van de dorpsgemeenschap. De mensen uit het gebied maken zich grote zorgen over deze ontwikkelingen.

De bewindsman zegt geschrokken te zijn toen hij vernam dat goudzoekers met vliegtuigen in het gebied zijn aangekomen en de Palumeurivier opgevaren zijn. "Deze zaak zal grondig worden onderzocht. Als eerste is het onderhoud met de kapitein," deelt Dodson mee. Volgens de kapitein zijn onder andere een ATV, benzine, gouddetectors en machines gebracht naar het gebied. De gemeenschap maakt zich ernstige zorgen.

Dodson wijst er op dat de hele sector aangepakt zal worden. Milieu is een belangrijk onderdeel in het regeerakkoord. Niet alleen de illegale activiteiten in de goudsector, maar ook zandafgravingen en andere activiteiten die een ernstige bedreiging voor het milieu vormen, zullen worden aangepakt. De minister zegt dat de klacht van de kapitein alle aandacht zal krijgen van het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May