Lim A Po wil studenten steunen die verder willen studeren
24 Aug 2015, 06:32
foto
Hans Lim A Po, oprichter van het FHR Institute for Social Studies.


Het FHR Institute for Social Studies gaat de mogelijkheden bekijken om personen die een internationale opleiding willen volgen, maar het niet kunnen betalen, tegemoet te komen. “Er loopt veel talent rond in het land. Talent dat verspild wordt, omdat het niet gestimuleerd wordt om van leren te houden,” merkt oprichter en directeur van FHR, Hans Lim A Po, op. Het instituut heeft zich ten doel gesteld om de eigen identiteit en van Suriname te versterken.

“Mijn grootste passie is om mensen de liefde voor leren bij te brengen. Het gaat niet alleen om het behalen van een graad,” benadrukt Lim A Po. “De liefde voor leren is een voortschrijdende activiteit. Net zoals je van eten houdt, moet je ook van leren houden. Dat is mijn belangrijkste passie.” De oprichting van het instituut is geïnspireerd door de vader van Lim A Po. Frederik Lim A Po was een voorvechter van ‘life long learning'. De opleiding is een levende nagedachtenis. De passie voor het leren zal de komende tijd nog meer verspreid worden. Jaarlijks levert FHR tientallen ‘bachelors’ en ‘masters’ af. Lim A Po doet uit de doeken dat binnen tien jaren het instituut jaarlijks minimaal 300 hoogopgeleiden wil afleveren.

Er zal gewerkt worden aan het versoepelen van de doorstroom van studenten die verder willen studeren. Er liggen nog teveel obstakels voor degenen die na hun bachelors direct naar de mastersopleiding willen. De opleiding telt nu vijf richtingen. Er zullen nog drie worden toegevoegd. Nieuwe leermethoden zullen meer aandacht krijgen. Zaterdag hebben de eerste negen ‘online’ studenten hun bul behaald. “Ik was er terughoudend over,” gaf Lim a Po publiekelijk toe bij de uitreiking. “Ik ben gewend de studenten fysiek in de klas te hebben. Er heerst een andere sfeer wanneer mensen bij elkaar zijn, het is warmer. Ik heb me echter vergist, ik heb ongelijk gehad. Het is bewezen dat jonge Surinamers de tijd en moeite wel nemen om een kwalitatieve opleiding via internet te volgen.”

FHR blijft het alternatief voor de mensen die niet naar het buitenland kunnen, omdat het stukken goedkoper is. “Het kostenplaatje is echter nog te hoog voor velen,” haalt Lim a Po aan. “Wij gaan er voor moeten zorgen om het betaalbaar te houden. We gaan samen met de samenleving de mensen die het niet kunnen betalen helpen aan de mogelijkheden om een internationale opleiding te volgen.” FHR heeft zich ten doel gesteld om Suriname te maken tot een internationaal erkend opleidingscentrum. “We gaan de identiteit van FHR én van Suriname versterken” kondigt Lim a Po aan. “Surinamers moeten trots worden op FHR. Dat is mijn einddoel.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May