Drie veroordeeld voor beroving
21 Aug 2015, 22:22
foto


Kishan P., Richenel C. en Pursey B. zijn elk veroordeeld tot een celstraf van twee jaren en drie maanden, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De drie hebben een vrouw beroofd. Ze hadden vorig jaar december in Paramaribo Noord de schoudertas van de vrouw met goud en sieraden erin, afgepakt. De vrouw zou gaan winkelen.

Op de camerabeelden is te zien dat Kishan P. de bestuurder van het voertuig is. Hij probeerde steeds anders te parkeren en verplaatste de auto steeds. Pursey B. stapte eruit en zei dat hij moest urineren. Dit duurde veel te lang. Nadat hij de tas weggerukt had van de vrouw, reden de mannen weg.

Kantonrechter Robert Praag merkte op dat uit het verhaal duidelijk blijkt dat Pursey B. niet was gaan plassen. Het voertuig had ook geen kentekenplaat. Hij had bij de politie verklaard hoe de verdeling had plaatsgevonden. Praag voerde aan dat de beroving in goed overleg is gepleegd. Er is geen sprake van overmacht. De kantonrechter benadrukte dat mensen vrijuit, zonder angst, hun inkopen moeten kunnen doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May