Bigi Poika geïsoleerd door bres weg West Suriname
20 Aug 2015, 20:21
foto
Een bres van 15 meters is ontstaan op de rijweg naar West Suriname. (Foto's BIC Para)


De rijweg naar West Suriname is ter hoogte van Drie Kokro ongeveer 15 meters weggespoeld. Hierdoor zijn de bewoners van het achterliggende gebied geïsoleerd geraakt. Dorpelingen van Bigi Poika en Tibiti kunnen zolang het probleem niet opgelost is, niet richting Zanderij rijden. Ook arbeiders van verschillende ondernemingen in het gebied zijn eveneens geïsoleerd.

De districtscommissaris (dc) van Para, John de La Fuente heeft zich vanmiddag georiënteerd in het gebied. Er is contact opgenomen met het ministerie van Openbare Werken (OW), dat verantwoordelijk is voor dit gedeelte van de weg. Haukes NV heeft in opdracht van OW reeds een veldoriëntatie gedaan vanmiddag en zal vanavond nog een oplossingsmodel aandragen, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

De La Fuente wil een spoedige oplossing, omdat de gemeenschap van het gebied afhankelijk is van centrum Para en Paramaribo. De mensen moeten hun producten afzetten op de Centrale Markt in de stad om te kunnen voorzien in hun behoefte. Zij moeten ook op Onverwacht zijn voor alle andere administratieve aangelegenheden. De dc hoopt morgen een alternatieve oplossing te hebben, zodat de gemeenschap uit het isolement wordt gehaald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May