Educatief vakantiekamp in Kinderhuis Saron
19 Aug 2015, 11:13
foto
Een presentatie tijdens het Aflatounvakantiekamp van vorig jaar. (Foto: Stichting Projekten)


Het Aflatounvakantiekamp van Stichting Projekten is bedoeld om kinderen van zes tot en met 13 jaar, op een creatieve en sociaal-educatieve manier sociaal en financieel te vormen. Het vakantiekamp wordt van 25 tot en met 28 augustus gehouden op het complex van het Kinderhuis Saron aan de Slangenhoutstraat.

Het kampprogramma is gebaseerd op het Aflatounprogramma voor sociale en financiële educatie, dat sinds 2011 in Suriname onder verantwoordelijkheid van Stichting Projekten wordt uitgevoerd op diverse scholen en in buitenschoolse groepen.

Thema: 'Speel en deel'

In het programma leren kinderen zichzelf te onderzoeken en ze ontdekken daarbij welke hun talenten zijn, ze leren over hun rechten en verantwoordelijkheden, ze leren spaarzaam te zijn en verantwoord geld uit te geven. Ook leren kinderen hoe ze hun toekomst kunnen plannen, onder andere door goede keuzes te maken. Verder leren ze budgetteren en hoe ze sociaal en financieel kunnen ondernemen, zegt de voorlichting van de stichting.

Het eerste Aflatounvakantiekamp was vorig jaar in het Jeugdcentrum der EBGS met 150 deelnemers. Het thema was toen ‘Beleef en geef’. Het thema is dit jaar ‘Speel en deel’. Maximaal 150 kinderen zullen deze vier dagen van half negen tot half vijf spelend leren. De onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn ‘Mijn rechten en mijn toekomst’, ‘Spaarzaamheid’, ‘Plannen’ en Ondernemen’.

Het kamp 2015 richt zich dit jaar op twee doelgroepen, namelijk kinderen die het vorig jaar Aflatounlessen hebben gehad op school, op een Aflatounclub of op een zondagsschool, de gevorderden. De tweede doelgroep bestaat uit kinderen die voor het eerst kennis zullen maken met het Aflatounprogramma, de beginners, die zich aan het eind van het kamp kunnen aanmelden als lid van een Aflatounclub op Saron, die in het nieuwe schooljaar van start zal gaan.

De Centrale Bank van Suriname is vanaf 2013 een vaste partner van Stichting Projekten bij de uitvoering van programma-activiteiten, zoals Aflatountrainingen, de Internationale Aflatoundag, het Aflatounvakantiekamp en het opstarten van Aflatounclubs. Enkele instellingen en bedrijven die dit jaar medewerking verlenen zijn het NIMOS, de SWM, de EBS, GODO, de Consumentenkring en ondernemingen en bedrijven in de omgeving van Saron.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May