Hoefdraad: 'Het is absolute onzin dat ik meer verdien'
18 Aug 2015, 01:34
foto
Gillmore Hoefdraad, minister van Financiën, na de regeringsvergadering maandag. (Foto: Raoul Lith)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ergert zich erover dat er nog steeds in de media beweerd wordt dat hij meer verdient dan andere ministers. "Dit is absolute onzin," zei hij aan journalisten maandag, die hem hiermee confronteerden. De bewindsman deelde mee dat over zijn salaris als governor bij de Centrale Bank van Suriname van begin af aan verkeerde informatie is verstrekt, maar daar gaat hij niet verder op in.

Hoefdraad vindt dat er enorm veel riooljournalistiek bedreven wordt. Hij vindt het jammer. Hij gaf aan dat hij voor land en volk het uiterste doet, op welke plaats hij ook is. Hij haalt aan dat hij net als andere ministers hetzelfde salaris ontvangt. Dit is bij wet geregeld.

Over de situatie op het ministerie van Financiën zegt Hoefdraad dat hij vanaf donderdag bij de overname van het beheer gelijk aan de slag is gegaan. Er is hard gewerkt om een overzicht te hebben van de situatie. Er wordt gewerkt aan de voorbereiding van de begroting. Met alle directoraten en diensten is er een onderhoud geweest. Iedereen heeft alle medewerking toegezegd.

Met het hoofd van de douane, Ruben Mendonça, is er een goed gesprek geweest. Binnenkort zal de bewindsman ook de grensposten bezoeken. Met zijn staf heeft hij ook gesproken over het verhogen van de inkomsten en doorvoeren van bezuinigingen en oplossen van de betalingsachterstanden. Efficiency is hierbij de rode draad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May