Vier veroordeeld voor beroving en bedreiging
18 Aug 2015, 10:23
foto


RW, FK, RA en DB zijn op de rechtszitting van maandag veroordeeld door rechter Maytrie Kuldipsingh voor het beroven en verkrachten van een vrouw. Dit gebeurde in Saramacca op 28 november 2013. FK, RA en DB zijn elk veroordeeld tot zeven jaar celstraf. De medeverdachte RW is gevonnist tot zes jaar celstraf. Hij heeft meegewerkt aan het onderzoek en heeft als getuige opgetreden. Zijn verklaringen waren consistent.

Het slachtoffer is geslagen en hield een hersenschudding over van de mishandeling. Ook werd zij bedreigd met een vuurwapen en verkracht. FK legde een volmondige bekentenis bij de politie af en noemde de namen van de medeverdachten op. Het speet hem dat hij overging tot het feit, terwijl hij net een maand geleden uit de gevangenis kwam. Hij werd als eerste aangehouden. De anderen waren het bos ingevlucht.

DB bleek het plan te hebben beraamd. Hij heeft de overige mannen benaderd en hen het plan voorgehouden. Hij vertelde hen dat er geld was. Hij zette de mannen af en haalde ze weer op. Kuldipsingh voerde aan dat er sprake is van medeplegen. Zijn handeling bleef niet alleen bij het afzetten en het ophalen. Zijn voertuig was gesignaleerd in de omgeving. Hij gaf ook een vals alibi op. De kantonrechter voerde aan dat het om recidivisten gaat die geen lering hebben getrokken.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May