Vp Adhin: Er is over prioriteiten gesproken
17 Aug 2015, 18:09
foto
Vicepresident Ashwin Adhin staat journalisten te woord, na de regeringsvergadering. (Foto: Raoul Lith)


In de regeringsvergadering die vandaag onder leiding van president Desi Bouterse is gehouden, zijn diverse zaken besproken waar snel actie ondernomen moet worden. Zo is het opstellen van de begroting een van de prioriteiten. Over de maatregelen die de regering wil treffen, moet verder worden gesproken. Ministers hebben aangegeven wat urgent aangepakt moet worden op hun departementen.

Vicepresident Ashwin Adhin zei aan journalisten die post gevat hadden bij het kabinet van de president, dat het om een sterk regeerteam gaat. Veel van de bewindslieden hebben bijzonder veel ervaring. Hij verwacht dat veel gedaan kan worden met de ministers die zijn aangetreden. Zij zijn kundig en het ligt in de bedoeling om zo snel mogelijk zaken aan te pakken.

Een van de punten die aan de orde is gekomen, is het gebrek aan kader bij de overheid. Adhin merkte op dat de mensen niet alleen moeten worden aangetrokken en bijgeschoold, maar belangrijk is om hen te behouden. Hij staat een structurele aanpak voor.

Over het diplomatieke incident met de president van Ecuador Rafael Correa, waar de Ware Tijd melding van heeft gemaakt, zegt Adhin dat er een evaluatie gaande is over wat zich heeft voorgedaan. Nagegaan wordt of er een fout is gemaakt, waardoor Correa het vliegtuig pakte en voortijdig Suriname heeft verlaten. Hij was hier voor de inauguratie van de president en vicepresident. Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken was ook niet erg mededeelzaam hierover. Zij merkte op dat deze kwestie nog wordt onderzocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May