Hogere instroomeisen Pedagogische Instituten in planning
17 Aug 2015, 22:03
foto


In de toekomst zal het niet mogelijk zijn om met alleen een mulodiploma op zak tot de Pedagogische Instituten (PI) toegelaten te worden. Opnieuw wordt aangekondigd dat de instroom zal worden opgetrokken naar minimaal Havo.

Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft kort na zijn beëdiging tot minister aangekondigd er in deze regeerperiode werk van gemaakt zal worden. De bewindsman benadrukt dat de nieuwe regeling niet van het ene op het andere moment zal plaatsvinden.

“Zolang er niet aan de randvoorwaarden wordt gewerkt zie ik dit niet gebeuren,” vindt Randjiet Jhagroe, directeur van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI). Zo is er een masteropleiding nodig op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Een belangrijke vereiste, omdat bachelor opgeleiden geen les kunnen verzorgen aan personen die een bachelorstudie doen.

In 2012 begonnen de PI met de Nieuwe Leerkracht. Vanaf dat jaar worden alleen mulogeslaagden toegelaten tot de opleiding. Komend studiejaar, 2015/2016, worden de eerste geslaagden van dit nieuwe systeem afgeleverd, zegt Jhagroe. Bij de start van het project was afgesproken dat in 2017 de instapeis zou worden opgetrokken naar het Havo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May