ASRA-leden willen tickets GOL Airlines verkopen
15 Aug 2015, 00:02
foto


De Associatie van Surinaamse reisagenten (ASRA) trekt aan de bel, na de aankondiging van GOL Airlines dat zij per 25 augustus op Suriname zal vliegen. De luchtvaartmaatschappij heeft niet gereageerd op navraag van de ASRA, die wilde weten op welke wijze de organisatie GOL tickets kan verkopen aan haar klanten. De ASRA wil bescherming voor de Surinaamse ondernemer.

De ASRA heeft haar ongerustheid kenbaar gemaakt aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Zij hoopt dat het ministerie GOL zal wijzen op haar wettelijke verplichting de Surinaamse agenten in te schakelen voor de ticketverkoop. De associatie zegt dat het gaat om de belangen van de Surinaamse ondernemers. De werkgelegenheid moet beschermd worden en de GOL zou zich net als de andere airlines, inclusief de nationale carrier SLM, gewoon aan de wet moeten houden.

“Behalve GOL is er nog een buitenlandse airline die alles in het werk stelt om de reisagent uit de markt te drukken en wel met handelingen die als onethisch kunnen worden gekwalificeerd, uitsluitend en alleen om onder de verplichting uit te komen commissie aan de agent uit betalen voor verrichte werkzaamheden”, schrijft de ASRA in een persbericht.

De ASRA zegt zich te zullen verzetten tegen de grillen van slechts één luchtvaartmaatschappij, “die alleen haar eigen belangen dient”, en roept Surinaamse reizigers op, hetzelfde te doen. Volgens de ASRA zijn haar reisagenten in staat professioneel het beste voor de klant uit te zoeken, gebruikmakend van de beschikbaarheid van meerdere airlines, terwijl de service verder gaat dan alleen het verkopen van een ticket.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May