Meer details over fatale woningbrand Flora
13 Aug 2015, 17:40
foto


Vier personen zijn vandaag omgekomen bij een woningbrand op de hoek van de Fagara- en de Fajadjanstraat. Het gaat om een hoogbouw woning die geheel van steen is opgetrokken, meldt de Public Relations van de politie. Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de brand is ontstaan in de kamer waar de kinderen vermoedelijk met vuur hebben gespeeld en één van de kinderen een knuffelbeer in brand heeft gestoken.

Toen de vlammen om zich heen grepen renden de kinderen naar Roberto S. die in een achterkamer was, om hulp te roepen. Vanwege de vlammenzee rende de oom met de twee peuters naar buiten. Roberto S. probeerde via het raam de latere slachtoffers erop te attenderen dat de woning in brand stond. Ook heeft hij met omstanders geprobeerd om de latere slachtoffers via een raam te redden, echter was het raam van binnen en buiten voorzien van traliewerk.

Raymond Henar, Dayenne Schuyer en hun tweeling van ongeveer 6 maanden konden niet gered worden. Volgens eerste informatie die aan de politie was doorgegeven moest het gaan om een huurwoning. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat het gaat om een familiewoning. De slachtoffers bevonden zich in de benedenwoning.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May