Silos: Geen plaats voor corruptie bij justitie en politie
13 Aug 2015, 05:18
foto
President Desi Bouterse kalmeert de kersverse minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie. (Beeld: René Gompers)


Jennifer van Dijk-Silos liet een traantje bij de beëdiging als minister van Justitie en Politie door president Desi Bouterse. "Ik was geëmotioneerd geraakt. Het publiek gaf mij zo een enorme ondersteuning toen ik naar voren liep. Tegelijkertijd besefte ik de offers die ik moet brengen in deze functie. Ik zal mijn uiterste best doen om de hoge verwachtingen waar te maken. In elk geval mag iedereen weten dat er geen plaats is voor corruptie en het ministerie moet ervoor zorgen dat de rechtsstaat goed wordt weerspiegeld, zegt minister Silos in gesprek met Starnieuws.

Vandaag neemt Silos het beheer van het ministerie over van haar voorganger, Edward Belfort. Zij heeft al gevraagd aan directeur Inez Huijzen-Sedney om op een velletje kort aan te geven wat de grootste problemen zijn op het departement. De kersverse minister zegt dat zij bereid is met iedereen samen te werken. Zij vraagt wel dat de mensen oprecht zijn en geknipt voor hun job. Waar de bezem erdoor gehaald moet worden, zal dat ook gebeuren. Silos merkt op dat er zoveel gezegd wordt over corruptie binnen diverse afdelingen, korpsen en instituten. Hiertegen zal er worden opgetreden. "Ik ben niet corrupt en duld geen corruptie. Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Suriname moeten het voorbeeld geven. Ik zal zonder aanzien des persoons optreden," stelt de bewindsvrouw.

Op het departement zullen enkele veranderingen doorgevoerd worden. Silos heeft er al met de president over gehad om een directoraat Politie in te voeren. Er is al toestemming hiervoor gegeven. Nadat de afdelingshoofden van het ministerie vrijdag zijn ontvangen voor een kennismaking, zullen vanaf maandag gesprekken volgen met diverse korpsen en instituten. De inzichten zullen met elkaar worden gedeeld en er zal samengewerkt worden om de job zo goed mogelijk te doen.

De nieuwe minister zegt bijzonder geraakt te zijn door de wijze waarop ze al in de Anthony Nesty Sporthal werd verwelkomd door politieambtenaren. "Zij gaven spontaan aan blij te zijn met mijn komst. Ik voel me gesterkt en ontroerd door de steun van eenieder. Toen ik emotioneel werd, heeft de president in mijn oor gefluisterd om niet te huilen. Hij verzekerde mij dat ik zijn steun heb en zei dat ik een sterke vrouw ben. Dat heeft mij ook gesterkt," zegt Silos openhartig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May