Veel belangstelling voor inauguratie president Bouterse
12 Aug 2015, 11:36
foto
President Desi Bouterse en zijn echtgenote bij aankomst in Anthony Nesty Sporthal. (Foto: Raoul Lith)


Het is een toeloop van hoogwaardigheidsbekleders in de Anthony Nesty Sporthal waar de inauguratie van de gekozen president en vicepresident zal plaatsvinden. Er is ruime belangstelling van de regionale landen. De hoogwaardigheidsbekleders worden nu officieel verwelkomd.

De presidenten van Ecuador, van buurland Guyana en van Equatoriaal Guinee zijn in de hal voor de inauguratie. Cuba, Venezuela en Nicaragua hebben hun vicepresidenten gestuurd voor deze plechtige activiteit. Colombia, Argentinië, Uruguay en Brazilië zijn op ministerieel niveau vertegenwoordigd. Diverse Caribische landen zijn ook aanwezig. Ook de voorzitters van Unasur en de secretaris-generaal van Caricom geven acte de presénce.

Bij de komst van de presidenten zijn de volksliederen van de respectievelijke landen gehoord. De Sporthal is vandaag ingericht als De Nationale Assemblee, waar de plechtigheden tijdens een speciale vergadering zullen plaatsvinden. Na de inauguratie wordt een pauze in het programma ingelast en zal de zaal worden ingericht tot het Kabinet van de president. De beëdiging van de ministers van Kabinet Bouters II zal dan plaatsvinden. Het programma is een half uur uitgelopen omdat enkele hoge gasten iets later aankwamen. De buitengewone openbare vergadering is zojuist begonnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May