Adhin wil continuïteit van beleid op MinOWC
11 Aug 2015, 16:57
foto
Ashwin Adhin neemt afscheid als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto: MinOWC)


Minister Ashwin Adhin vindt dat het beleid op het departement van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van de afgelopen twee jaren gecontinueerd dient te worden. Dit zei hij vandaag bij zijn afscheid van het personeel. Morgen wordt Adhin beëdigd als vicepresident.

Adhin zegt geloof te hebben dat de staf die hij achterlaat, het werk op een goede manier zal verrichten. Hij heeft twee jaar leiding gegeven aan dit ministerie. Hij had niet verwacht dat er binnen korte tijd zoveel gestelde doelen gerealiseerd zouden worden. Hij had ruim zeven jaar uitgetrokken om het onderwijs weer op rails te krijgen. “Praktische efficiëntie zorgde ervoor dat zaken beter gestructureerd konden worden. Vanuit mijn nieuwe functie als vicepresident van Suriname zal ik het ministerie in de gaten blijven houden en er op letten of er daadwerkelijk continuïteit van het beleid plaatsvindt.”

Onderwijsdirecteur Robert Peneux vindt het een grote eer dat hij onder minister Adhin heeft mogen fungeren. Peneux zegt dat nog nooit zo prettig heeft gewerkt met een minister. Volgens de onderwijsdirecteur heeft het ministerie de afgelopen ander half jaar ruim 32 doelen gerealiseerd. Er is volgens Peneux ook sprake geweest van teambuilding en hard werken. “Als je goed onderwijs wil, zal je offers moeten brengen”, zegt hij.

Stanley Sidoel, directeur van het directoraat Cultuur, heeft het als positief ervaren om onder minister Adhin te hebben gewerkt. De naamsverandering die het ministerie eerder dit jaar onderging, is volgens hem een stap in de goede richting, omdat Cultuur zo beter tot uiting komt. “Goede resultaten zullen niet meteen gerealiseerd worden. De aankomende minister moet de concretisering voortbrengen.” Sidoel hoopt dan dat cultuur meer beleidsaandacht zal krijgen de komende vijf jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May