Hoefdraad zal de scepter zwaaien op Financiën
11 Aug 2015, 00:28
foto
Gillmore Hoefdraad wordt bewindvoerder op Financiën.


Gillmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), wordt de nieuwe minister van Financiën. Hoewel het een tijdje bekend is dat Hoefdraad de uitdaging wil aangaan om de financiële problemen aan te pakken vanuit een ander niveau, geloofden velen niet dat hij zijn aantrekkelijke baan bij de CBvS zou verruilen voor Financiën. Starnieuws verneemt dat Hoefdraad ervoor wil zorgen als minister van Financiën om de economie weer op spoor te brengen. Het is niet duidelijk wie de nieuwe governor wordt. De waarneming zal eerst intern plaatsvinden.

Hoefdraad is september 2010 aangetrokken als president van de CBvS. Hij was daarvoor werkzaam bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Vijf jaar geleden introduceerde president Desi Bouterse Hoefdraad tijdens een receptie. Hij gaf aan dat de regering het volste vertrouwen heeft dat de monetaire autoriteit met de bankwet in de hand, zich goed zal kwijten van zijn taak.

"De CBvS is de loods waar de regering door woelige wateren het monetaire beleid zal leiden en zorgen voor een behouden aankomst,” zei Bouterse. Intussen heeft Hoefdraad de bank verder versterkt. Hij heeft de doelen die hij gesteld had voor een belangrijk deel gehaald. De wisselkoers, is vrij stabiel gebleven. Suriname heeft in de afgelopen periode diverse positieve ratings gekregen, maar er werd steeds aangedrongen om orde op zaken te stellen door de regering.

De CBvS heeft net als de ratingbureaus en het IMF aangedrongen om maatregelen te treffen om de overheidsfinanciën gezond te maken. Er is hier onvoldoende tegen gedaan, terwijl de inkomsten uit de olie- en goudsector drastisch zijn verminderd. De grootste problemen die aangepakt moeten worden, liggen op het bord van de minister van Financiën. Hoefdraad wil blijkbaar deze immense taak op zich nemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May