Verdachte blijft verkrachting ontkennen
07 Aug 2015, 11:11
foto


Advocaat Hedley Derby heeft op de rechtszitting van donderdag zijn pleidooi gehouden in een verkrachtingszaak waarin de 26-jarige taxichauffeur R.V. terechtstaat. Zijn cliënt blijft erbij dat hij het slachtoffer niet verkracht heeft. De advocaat voerde aan dat zijn cliënt het feit niet heeft gepleegd. De verdachte heeft een mobiele telefoon die van het slachtoffer was, gekocht bij een bootsman.

R.V. riskeert een celstraf van drieënhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij wordt verdacht van verkrachting en feitelijke aanranding. R.V. ontkent dat hij zijn klant tijdens een taxirit heeft verkracht op 10 oktober vorig jaar. De verdachte rijdt taxiritten vanuit Albina naar Paramaribo en visa versa. Het slachtoffer heeft hem als verdachte aangewezen en heeft aangegeven dat hij een tatoeage aan zijn schouder heeft. Dit bleek te kloppen.

De verdachte beweert het slachtoffer niet te kennen en zegt dat hij nooit zoiets heeft gedaan. Hij rijdt al zeven jaren taxi, maar op die bewuste dag heeft hij geen rit gereden. Ook weet hij niet hoe de vrouw over zijn tatoeage weet. Toen R.V. aangehouden werd, gooide hij een mobiele telefoon uit zijn voertuig. Agenten zagen dit en het toestel bleek van het slachtoffer te zijn. De verdachte beweerde dat hij het toestel gekocht had voor SRD 480.

Vrijlating afgewezen
Het slachtoffer ging met enkele vriendinnen naar Albina om activiteiten bij te wonen. Op een gegeven moment moest ze urineren. Toen ze terugkwam kon ze door de drukte haar vriendinnen niet vinden. Omstreeks 20.30 uur besloot ze naar de Waterkant van Albina te gaan om daar een taxi te pakken om terug te keren naar Paramaribo. De verdachte zag het slachtoffer en zei dat hij geld zou halen om zijn voertuig te tanken. Daarna zou hij de rit voor haar rijden naar Paramaribo. Hij vroeg haar om mee te gaan met hem en om de oversteek te maken. Ze ging mee en werd in Frans-Guyana verkracht. Bij de politie heeft ze aangegeven dat haar telefoon en tas in de auto van de verdachte waren. Zij deed meteen daarna aangifte en gaf de kenmerken van de auto door.

Derby vroeg rechter Sieglien Wijnhard om de voorlopige hechtenis van zijn cliënt op te schorten. De rechter wees het verzoek van de raadsman af. Derby voerde aan dat er meerdere mannen een tatoeage op hun schouder hebben. Hij vindt dat er tegenstrijdige verklaringen in deze zaak zijn afgelegd en vraagt zich af of zijn cliënt daadwerkelijk de dader is. Op 18 oktober zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May