Vrouw krijgt acht maanden celstraf voor verduistering
07 Aug 2015, 04:37
foto


Een vrouw is op de rechtszitting van donderdag veroordeeld tot een celstraf van acht maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Zij heeft geld van haar werkgever verduisterd. Zij zou US$ 98.567 verduisterd hebben van het bedrijf waar zij werkzaam was. Rechter Sieglien Wijnhard achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en legde de strafmaat op.

Wijnhard voerde aan dat uit de onderliggende stukken en de facturen blijkt dat de vrouw het geld heeft verduisterd. Ze heeft het vertrouwen van haar werkgever geschaad. Ook heeft ze het geld ten eigen bate gebruikt. De vrouw blijft met deze straf op vrije voeten. Eerder pleitte raadsman Frank Truideman en gaf aan dat het verduisterd bedrag veel minder is dan zoals dat opgenomen is in de tenlastelegging. De raadsman voerde aan dat zijn cliënt steeds de hoogte van het bedrag heeft betwist.

De vrouw had valselijk bonnen opgemaakt. Facturen die al waren betaald, zijn gekopieerd, vervalst en is er opnieuw ontvangen met deze ‘facturen’. De verdachte heeft bekend dat zij US$ 4.000 tot US$ 6.000 voor zichzelf heeft gebruikt. Ze zegt dat ze geld had ontvangen en dat in een kluis had geplaatst. Daaruit nam ze geld voor eigen gebruik. Uit die bedragen heeft zij een reis voor haar gezin naar Curaçao bekostigd, enkele huishoudartikelen gekocht en een deel verbrast.

Twee deskundigen uit het buitenland hebben een onderzoek verricht en hebben geconstateerd dat er een tekort van US$ 98.567 is. Toen de verduistering aan het licht kwam, werkte zij er al een jaar niet meer. De verdachte heeft acht en een half jaar gewerkt voor het bedrijf. De rechter legde de straf conform de eis van officier van justitie, Claudia Bruining, op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May