Ministers worden gelijk na inauguratie beëdigd
25 Jul 2015, 00:43
foto


De nieuwe ministers worden gelijk na de inauguratie van president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin, beëdigd. "De inauguratie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van De Nationale Assemblee op 12 augustus," deelt Assembleelid Amzad Abdoel (NDP), die voorzitter is van de Inauguratie commissie, mee aan Starnieuws. Onder leiding van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is vrijdag vergaderd met de presidentiële commissie, die voorgezeten wordt door raadsadviseur Ramon Abrahams.


Abdoel merkt op dat op de begroting van De Nationale Assemblee geld is vrijgemaakt voor postelectorale activiteiten. Dit is gebeurd op aandringen van de Assembleevoorzitter, omdat tijdens de vorige inauguratie geen rekening gehouden werd met deze activiteit. De kosten voor de inauguratie zijn tot de machtsoverdracht voor rekening van De Nationale Assemblee. Nadat de president en vicepresident door de Assembleevoorzitter beëdigd zijn, neemt het kabinet van de president de leiding over. Nadat de nieuwe ministers door president Bouterse beëdigd zijn, wordt het defilé van de gewapende machten afgenomen.

De twee commissies hebben het draaiboek doorgenomen. Er moeten ook reparaties aangebracht worden aan de Anthony Nesty Sporthal voor rekening van Sport- en Jeugdzaken. De uitnodigingen moeten de deur uitgaan. Abdoel zegt dat er ook rekening wordt gehouden met buitenlandse gasten. Het Corps Diplomatique wordt via Buitenlandse Zaken uitgenodigd. Behalve de vele genodigden, waaronder ook de districts- en ressortraadsleden, mag het publiek zich ook registreren bij De Nationale Assemblee. Er kunnen maximaal 5000 mensen opgevangen worden in de Sporthal. De komende dagen zullen de commissies de locatie inspecteren en het verdere werk aanpakken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May