Bonden OW willen duidelijkheid op het ministerie
25 Jul 2015, 10:03
foto
Werknemers van Openbare Werken op weg naar minister Rabin Parmessar. (Foto: Clayton Hiwat)


Ruim 300 werknemers aangesloten bij de Werknemersorganisatie Openbare Werken en de Bond Personeel Sluizen en Gemalen hebben een petitie aangeboden aan minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW). Volgens vakbondsleider Michael Salons zijn er veel onduidelijkheden op het ministerie. Vooral in de organisatiestructuur moet er volgens hem verbetering komen.

De vakbondsleider geeft aan dat uiterlijk maandag een antwoord verwacht wordt van de minister. Twee concrete zaken die snel opgelost moeten worden binnen deze periode zijn het instellen van een ‘commissie tuchtstraf maatregelen’ en een 'goedgekeurd organogram’ van het ministerie. Sallons meent dat als er aan deze punten gewerkt wordt er dan gemakkelijk verder onderhandeld kan worden. Volgens hem wordt er nu niet volgens de regelgeving van de overheid gewerkt.

De bondsvoorzitter is van mening dat er op OW mensen in functies zijn benoemd die niet voorkomen in het huidige organogram. “Er is veel onduidelijkheid wie waar zit, en wat voor functie deze mensen hebben. Je hoort allerlei soort benamingen en je weet niet eens of de functie voorkomt in ons organogram. We hebben opgemerkt dat hoofden van afdelingen hier, zaken opmaken om taakomschrijvingen van functionarissen te veranderen en de directeur die tekent blindelings,” meent Sallons.

Na de ontvangst van de petitie zei de minister dat hij niet gelijk inhoudelijk hierop kon ingaan. Hij beloofde dat het bestuur op korte termijn ontvangen zal worden om de aangekaarte zaken te bespreken. Parmessar zei dat hij bereid is om met de bond te werken aan de verbeteringen op het ministerie. Nadat de bondsleden rond 12.00 uur waren toegesproken door de bewindsman, deelde Sallons zijn leden mee dat zij als vorm van protest naar huis mochten gaan. Als tijdens de gesprekken geen resultaat wordt geboekt, zullen er vakbondsacties volgen.

Clayton Hiwat
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May