Sapoen wil vruchtbare samenwerking in PL-fractie
25 Jul 2015, 03:02
foto
Raymond Sapoen doet een beroep op PL-voorzitter Paul Somohardjo in belang van land en volk.


Raymond Sapoen is er verbaasd over dat Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) heeft aangegeven dat de fractie uit drie leden bestaat. Dit is volgens hem geheel in strijd met de waarheid, stelt Sapoen in zijn hoedanigheid als Assembleelid in een schrijven vrijdag. Dit is aan Somohardjo via een deurwaardersexploot betekend. Sapoen zegt in de brief uit te kijken naar een vreedzame en vruchtbare fractiesamenwerking met Somohardjo in belang van land en volk.

Somohardjo reageert op zijn beurt verbaasd op dit schrijven. "Sapoen was in De Nationale Assemblee toen de fracties werden bekendgemaakt. Hoe kan hij dan verbaasd zijn? Verder hebben Sapoen en Chitan onderhandeld met de NDP, zonder de rest van de fractie te kennen. Zij hebben publiekelijk aangegeven dat ze een eigen fractie zullen vormen in De Nationale Assemblee. Die verbazing is alleen maar nodig voor de rechtszaak", meent Somohardjo.

Sapoen zegt in het schrijven dat hij tijdens de huishoudelijke vergadering aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons te kennen heeft gegeven dat hij een van de vijf in V7-verband gekozen Assembleeleden is voor de politieke partij Pertjajah Luhur. Somohardjo stelt hierop dat V7 niet meer bestaat. Alle partijen hebben een aparte fractie gevormd. De politicus benadrukt dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn door de partij. "Zij kunnen dan geen deel uitmaken van de fractie. Zij zijn voor ons geen Assembleelid," voert Somohardjo aan.

Sapoen stelt in de brief aan Somohardjo dat hij nog steeds deel uitmaakt van de fractie van PL en behoort te worden uitgenodigd om de te houden fractievergaderingen bij te wonen. "Nalaten om ondergetekende voor fractievergaderingen uit te nodigen zal onrechtmatig zijn, met alle daaruit voortvloeiende consequenties," schrijft Sapoen. Hij doet een dringend beroep op Somohardjo om een 'daadwerkelijke constructieve houding te hebben en te voorkomen dat onnodige obstructie wordt veroorzaakt'.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May