Familie legt steeds tegenstrijdige verklaringen af
24 Jul 2015, 15:11
foto


Rechter Marie Mettendaf heeft op de rechtszitting van donderdag voor het eerst een familie meegemaakt die zoveel tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. In deze zaak staan Ricardo E. en zijn vrouw Esseline E. terecht. Ricardo E. zou zijn vrouw en dochter diverse keren met de dood hebben bedreigd.

Op de verdachte is daarnaast een illegaal vuurwapen en munitie gevonden. In 2013 heeft Ricardo geprobeerd zijn dochter te verkrachten, wat hem het jaar daarop wel is gelukt. Zijn vrouw heeft geholpen om de zwangerschap van de dochter te beëindigen. Door alle tegenstrijdige verklaringen van de dochter en haar ouders, heeft de rechter besloten om de voorlopige hechtenis van de man op te schorten.

Tegen Ricardo E. heeft officier van justitie, Reshmi Rathipal, een celstraf geëist van vijf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De dochter van de verdachte heeft aangifte gedaan. Zij heeft haar beide ouders aangeklaagd voor vruchtafdrijving op 12 januari van dit jaar. De moeder van het slachtoffer zei in de rechtszaal dat de verdachte haar vaker heeft bedreigd en zelfs uitlatingen heeft gedaan om hen vanuit de gevangenis af te laten maken.

Weer zwanger
De dochter die weer zwanger is, heeft tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Op de vraag van rechter Mettendaf hoeveel keren zij zwanger is geweest, antwoordde ze “één keer”. Vervolgens kwam ze terug op haar verklaring en zei twee keren. De magistraat vroeg de dochter hoeveel maanden zij zwanger was en of zij van haar vader in verwachting was. De dochter vertelde dat ze ongeveer twee maanden niet ongesteld is geweest en dat ze van haar vader zwanger was. Bij de politie had ze verklaard dat het kindje nog leefde bij de vruchtafdrijving en dat het groot was.

Een stiefzus heeft verklaard dat het meisje zwanger was van een drugsverslaafde. De moeder was ervan overtuigd dat hij niet voor het kind zou zorgen. Ook over wie de abortus-tabletten die het meisje zijn gegeven, had gekocht, waren er verschillende antwoorden. De moeder die als verdachte is gehoord, was ook niet in staat goede antwoorden te geven op vragen van de rechter. De rechter vroeg haar waarom zij vanuit de gevangenis een brief had geschreven waarin de kinderen was opgedragen om bepaalde verklaringen af te leggen bij de politie. Ook daarop kwam er geen zinnig antwoord.

Ook bij de vader die als verdachte werd gehoord, ging het mis. Aan het begin van deze zaak kreeg hij een soort ‘winti’ aanval. Hij werd afgevoerd en later weer verhoord. Hij verklaarde dat hij niks over de tabletten wist en dat hij niet gezien had hoe groot het ongeboren kind was. Dit was in strijd met wat hij bij de politie had verklaard. Hij zei dat hij het van zijn vrouw had gehoord. Ricardo E. vertelde dat hij van zijn vrouw had vernomen dat zijn dochter zwanger was, maar dat hij verder niks meer heeft gevraagd. Volgens hem heeft zijn vrouw overspel gepleegd en heeft zij hem daarom bezwaard.

De man vertelde dat de dochter naar een arts was geweest om een zwangerschapstest te doen. De moeder en het slachtoffer hadden dat ontkend. Ricardo E. merkte op dat zijn vrouw hem een briefje van de dokter wees waarop ‘positief’ was geschreven. Vervolgens kwam hij daarop terug en zei dat hij de brief niet had gelezen. Mettendaf die heel lang met deze zaak bezig was, zei dat ze voor het eerst een zaak met zoveel tegenstrijdigheden heeft meegemaakt. De zaak is uitgesteld naar 22 oktober 2015.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May