Medewerkers leren over transport en slacht pluimvee
24 Jul 2015, 11:02
foto
De medewerkers van 'Sranan Fowru' hebben hun kennis bijgeschaafd. (Foto: Min. LVV)


Veehouders zijn iedere dag bezig met hun dieren. Ze zijn zich ervan bewust dat een goede behandeling en verzorging essentieel zijn voor goede bedrijfsresultaten. Ook aan het opdrijven, vangen, laden, transporteren en lossen van vee zijn voorwaarden aan verbonden. Wordt aan de hele cyclus evenveel aandacht besteed, dan zullen vleesschade en uitval tot een minimum worden beperkt. Het welzijn van de dieren zal dan ook beter zijn.

Tijdens de training Welzijn van pluimvee tijdens het transport en de slacht is gedurende drie weken aandacht besteed aan deze schakels in de sector. Dertien personeelsleden van het pluimveebedrijf Sranan Fowru hebben deelgenomen aan deze training.

Deskundigen van het onderdirectoraat Veeteelt van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, hebben de participanten bijgeschoold in dierenwelzijn en anatomie en fysiologie van pluimvee. Verder hebben de deelnemers geleerd over de geschiktheid en transport van pluimvee alsook over de bedwelming en het slachtproces.

De bijscholing wordt gewaardeerd door voorman Suredj Shankar. Hij is belast met het vangen en transporteren van pluimvee bij het bedrijf. Voor Abigail Lodik, Quality Supervisor, was het meer dan noodzakelijk dat de medewerkers meer zouden leren over het werk dat zij doen, waardoor zij ook efficiënter en gerichter kunnen werken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May