OW treft voorbereidingen installatie Doppler Radar
23 Jul 2015, 16:26
foto
De Doppler Radar aangeschaft door Openbare Werken.


Het ministerie van Openbare Werken (OW) deelt mee dat de aanschaf van de Doppler Radar met toebehoren is goedgekeurd op 24 februari 2014. Het raadsvoorstel is ingediend op 21 november 2013. De Doppler Radar is eerder dit jaar verscheept naar Suriname en nu worden de voorbereidingen getroffen deze te installeren te Zanderij. Tijdens de persconferentie op Openbare Werken zijn woensdag vragen gesteld over dit meetapparaat dat nog niet in werking is.

De Doppler Radar is nodig om de Meteorologische Dienst in te staat te stellen de toebedeelde werkzaamheden naar behoren te verrichten. Hierdoor zal de dienst tijdig in staat zijn om een melding te maken over opkomende ongunstige weersomstandigheden.

De voorganger van minister Rabin Parmessar op OW, Ramon Abrahams, had de noodzaak tot aanschaf van de radar onderkent en stappen hiertoe ondernomen. Toen Parmessar overnam op OW heeft hij deze kwestie verder aangepakt. Parmessar benadrukte dat ook al was de Doppler Radar in werking, het is niet mogelijk om exact te voorspellen hoe het weer zich zal gedragen. Met dit meetinstrument zullen meer gegevens beschikbaar worden gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May