Scholieren verpozen educatief in Paramaribo Zoo
23 Jul 2015, 14:29
foto
Paul Middellijn in actie tijdens één van zijn verhalen.


Kinderen tussen de 4 en 17 jaar kunnen tot begin augustus hun hart ophalen met speurtochten, storytelling, filmpresentaties en andere educatieve evenementen. Het project De Kracht van Storytelling loopt vanaf 20 juli tot en met 5 augustus in de Paramaribo Zoo.

Paul Middellijn van de Sranan Tori Academiya is blij met het project. Vanaf de eerste dag stond hij klaar om de kinderen met boeiende verhalen over het leven van de dieren in de dierentuin te vertellen. Hij zegt dat het enthousiasme er al dik in zit en wijst op het belang van storytelling. De kinderen worden in groepen verdeeld.

Verschillende basis-en VOJ-scholen in stad en district hebben zich voor dit project opgegeven.Vooral omdat de leerlingen in hun komkommerperiode zitten, maakt dat schoolleiders kiezen voor dit soort educatieve tochten dan gewone plezier uitstapjes. Voor de Zoo betekent het meer bekendheid. Er worden meer dan 1.500 kinderen verwacht tijdens deze periode.

De Nederlandse ambassade financiert het project dat de Sranan Tori Academiya uitvoert samen met de Educatieve Dienst van de Paramaribo Zoo. Vanaf morgen vangen enkele voorstellingen aan en wil de organisatie op een boeiende en interactieve wijze via de belevingswereld van de doelgroep haar iets educatief bijleren.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May