DNA-voorzitter: Publiekfonds voor rampen nodig
23 Jul 2015, 10:45
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons in gesprek met slachtoffers. (Foto: DNA)


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vindt dat er een publieksfonds moet worden opgezet dat aangesproken kan worden tijdens rampen. Simons bracht woensdag een bezoek aan personen die getroffen zijn door de hevige rukwinden. Zij zal de situatie bespreken in De Nationale Assemblee en met de regering. Er dient ook meer voorlichting te komen waardoor de samenleving zich beter kan voorbereiden op natuurrampen.

Op Zorg en Hoop heeft de Assembleevoorzitter ook een bezoek gebracht aan de Sint Bernadetteschool, de onderwijsinstelling die zij in haar jeugdjaren heeft bezocht. De schoolleider heeft haar geïnformeerd dat de school deze week gesloten blijft, meldt De Nationale Assemblee op haar website.

Verschillende personen hebben uitgelegd aan Simons wat hen allen is overkomen en hoe beangstigend de situatie was. Zij stak hen een hart onder de riem en maakte van de gelegenheid gebruik om de mensen enkele tips te geven over hoe te handelen bij zo een situatie. De Assembleevoorzitter zei dat voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) een belangrijke taak is weggelegd om meer voorlichting te geven.

Het is te verwachten dat Simons vandaag tijdens de huishoudelijke vergadering een verslag zal doen van haar bezoek. Nagegaan zal worden welke bijdrage vanuit De Nationale Assemblee gedaan zal worden om beter voorbereid te zijn op natuurrampen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May