'Sapoen en Chitan mogen DNA-vergadering bijwonen'
23 Jul 2015, 07:52
foto
Diepakkoemar Chitan (links) en Raymond Sapoen. (Foto: DNA)


Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn nog steeds Assembleeleden. Zij mogen de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee vandaag gewoon bijwonen. Dit zegt advocaat Nailah van Dijk die Sapoen en Chitan bijstaat in een rechtsproces. Deze Assembleeleden hebben via een kort geding de rechter gevraagd om de leiding van Pertjajah Luhur (PL) te verbieden actie tegen hen te ondernemen. De zaak dient volgens hen in een bodemgeschil te worden beslecht.

PL heeft Sapoen en Chitan voor de tweede keer teruggeroepen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft een deurwaardersexploot ontvangen van PL waarin gevraagd wordt om het tweetal geen toegang te verlenen tot het parlementsgebouw. De PL-leiding vindt dat zij geen parlementsleden zijn, want zij zijn teruggeroepen. Indien Simons hen toch laat participeren in activiteiten, zal de PL opnieuw naar de rechter stappen.

Van Dijk stelt dat de wet duidelijk is. Het Centraal Hoofdstembureau heeft niet besloten dat Sapoen en Chitan vervangen moeten worden. "Zij zijn parlementariërs," benadrukt de raadsvrouw. Voor vandaag is er een huishoudelijke vergadering uitgeschreven, waarbij ook de fracties in De Nationale Assemblee vastgesteld zullen worden.

In het kort geding dat aanhangig is gemaakt tegen de PL-leiding heeft advocaat Gerold Sewcharan namens zijn cliënt gevraagd om een week uitstel. Van Dijk heeft een protest ingediend hiertegen bij de rechter. Vrijdag zal rechter Ingrid Lachitjaran een gesprek hebben met beide partijen. Daarna wordt er een besluit genomen over de verdere voortgang van het kort geding.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May