Recreatieoorden in Para worden gecertificeerd
22 Jul 2015, 17:49
foto
Functionarissen van de bestuursdienst van Para controleren recreatieoorden in het district samen met de brandweer, politie, belastingdienst en BOG. (Foto's: BIC-Para)


Blaka Watra en de Kinderboerderij voldoen aan alle voorwaarden voor veiligheid en hygiëne en zijn voorbeelden voor de andere recreatieoorden en badplaatsen in Para. Dit zeggen functionarissen van de bestuursdienst die de oorden hebben gecontroleerd. Sherwin Piqué, hoofd van de dienst, spreekt zijn waardering uit voor de beheerders van deze plaatsen. De dienst zal volgende week een lijst met gecertificeerde oorden publiceren.

Alle recreatieoorden en badplaatsen in Para zijn samen met de brandweer, politie, belastingdienst en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) bezocht. Vooraf zijn afspraken gemaakt met oordhouders voor de veiligheid van de bezoekers en de hygiëne op het oord. De kapitein van het inheemse dorp Cassipora, Muriel Fernandes, onder wiens beheer Blaka Watra valt, ondersteunt het streven van de districtsleiding om ordening te brengen op de oorden. “Dit is belangrijk voor zowel de bezoeker als de oordhouder zelf. Ik doe daarom ook mijn best om aan alle voorwaarden te voldoen, omdat ik de veiligheid van mijn bezoekers wil waarborgen.”

Elk weekeinde bezoek tienduizenden personen deze oorden. In de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken van Para voor het ontvangen van recreanten, zegt het BIC-Para. De oorden mogen pas na toestemming van de districtscommissaris geëxploiteerd worden. Het model toestemming is verstrekt aan de houders, omdat exploitatie van recreatieoorden niet vergunningplichtig is. In de toestemming zijn er richtlijnen opgenomen ter exploitatie van de oorden. Met het verlenen van toestemming zal er controle zijn op de veiligheid van de bezoeker en ordening van de oorden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May