OAS biedt 115 volledig verzorgde gezondheidsbeurzen aan
21 Jul 2015, 14:15
foto


Surinamers kunnen meedingen naar één van de 115 volledig verzorgde beurzen voor academische of universitaire (graduate) gezondheidsprogramma’s in Brazilië en Mexico. Het gaat om beurzen die de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) samen met haar zusterorganisatie PAHO/WHO aanbiedt.

Met deze beurzen –bedoeld voor dienstverleners in de gezondheidssector- wil de OAS deze sector ondersteunen. De nadruk wordt gelegd op verbetering van bekwaamheden en ondersteuning van human resources die zijn betrokken bij onderzoekingen.

De permanente vertegenwoordiger van de OAS in Suriname, Nancy Robinson, heeft vorige week nog een bezoek gebracht aan de Kamer van Koophandel en Fabrieken om de OAS-studiebeurzen te promoten. Ze heeft erop gewezen dat veel studiemogelijkheden in het buitenland verloren gaan, omdat de studenten niet beschikken over de informatie daartoe.

Voor de postdoctorale OAS-studiebeurzen in Brazilië, kunnen geïnteresseerden zich tot en met 29 juli opgeven. De sluitingsdatum voor de graduate studies in een van de gezondheidsprogramma’s in Mexico is 1 september. Voor de beurzen in Brazilië is Portugees geen vereiste.

Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June