Importdekking Suriname nog steeds drie maanden
21 Jul 2015, 06:32
foto
Minister Andy Rusland van Financiën en governor Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname. (Foto: Raoul Lith)


De importdekking van Suriname is nog steeds goed voor drie maanden. Dit is meegedeeld door de governor van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, tijdens de presentatie van het financieel-economisch plaatje van Suriname. Woordvoerder Winston Lackin antwoordt op vragen van journalisten dat dit de internationale norm is.

Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) zegt dat hij die vraag gesteld heeft aan Hoefdraad. De monetaire autoriteit heeft aangegeven dat de monetaire reserve nog acceptabel is. De hoge binnenlandse lening van de Staat is een zorgpunt. Binda benadrukt dat door de toename van de staatsschuld bij de banken, er nauwelijks geld beschikbaar is voor het bedrijfsleven om te kunnen lenen.

Het bestuur van de Akmos heeft de monetaire autoriteiten er op gewezen dat de rente niet verder omhoog moet, want ondernemers moeten geld kunnen lenen om te kunnen investeren. Nu is er bijna geen werkkapitaal verkrijgbaar bij de banken. Binda deelt mee dat minister Andy Rusland van Financiën beaamd heeft dat er minder geld beschikbaar is bij de banken voor particulieren. Akmos vindt dat zo snel mogelijk een oplossing hierin gevonden moet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May