Twee gewonden tijdens schietincident Merian-mijn
19 Jul 2015, 22:42
foto


Twee personen zijn gewond geraakt tijdens een schotenwisseling met de veiligheidsmensen van de Suriname Gold Company, LLC (Surgold) te Merian in oost-Suriname. De veiligheid in de centrale Merian-mijn is hersteld. Gewapende personen waren het terrein binnengedrongen en gebruikten hun wapens. Dit incident vond plaats om 5.15 uur zondagochtend, meldt Surgold.

Twee van de indringers zijn gewond geraakt tijdens het schietincident. Beiden zijn behandeld op de medische post van Merian en daarna per helikopter vervoerd naar het ziekenhuis in Paramaribo. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis voor verdere behandeling. De politie is een onderzoek naar het incident begonnen. Het bedrijf werkt samen met de autoriteiten.

Terwijl het werk op het project verder gaat, neemt Surgold het incident zeer serieus. Het bedrijf zegt mensenrechten te respecteren en te bevorderen. Er wordt gezorgd voor de veiligheid en beveiliging van de werknemers, contractarbeiders, bezoekers en faciliteiten. De inspanningen die Surgold doet op het gebied van veiligheid, worden bepaald door de regels van het bedrijf die vallen onder de ‘Voluntary Principles on Security and Human Rights (VPSHR)’ en het ‘Global Compact’-initiatief van de Verenigde Naties, meldt het bedrijf in een persbericht.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May