Tamsiran: Dissidenten met 'sprinkhaan-politiek' bezig
18 Jul 2015, 00:53
foto
Ronny Tamsiran, ondervoorzitter PL.


Ronny Tamsiran, ondervoorzitter van Pertjajah Luhur (PL), vindt dat de zich noemende Hervormings- en vernieuwingsbeweging mensen zand in de ogen probeert te strooien. Het is volgens hem juist de groep Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan die de partij schade toebrengt. Deze groep is volgens de PL-topper met een 'sprinkhaan-politiek' bezig, op zoek naar voedsel. Tamsiran reageert op de uitspraken gedaan door Mike Noersalim op Starnieuws. Noersalim zei dat partijvoorzitter Paul Somohardjo bezig is met kindermoord door de twee parlementariërs terug te roepen.

Tamsiran merkt op dat hij haast alle hoofdbestuursvergaderingen heeft bijgewoond. Er is nooit gevraagd om hervormingen en vernieuwingen op te brengen als agendapunt, terwijl de voorzitter iedereen in de gelegenheid stelt om de agenda aan te vullen. Tijdens de bespreking van de spoedpartijraadsvergadering op 24 juni waren Sapoen en William Waidoe afwezig. Omdat het om een spoedeisende vergadering ging, zijn de uitnodigingen persoonlijk bezorgd door de hoofdbestuursleden. Op de vergadering waren de grootste afwezigen de ondersteuners van Sapoen, de zogenaamde groep van 16, zegt de PL-topper.

De PL-ondervoorzitter stelt dat de Hervormingsbeweging via de media opereert, in plaats van zaken op de partijraadsvergadering te bespreken die gehouden is. Op deze vergadering is besloten om Sapoen en Chitan terug te roepen. Zij zijn op basis van de goedkeuring van de partijraad op de kandidatenlijst geplaatst. De zetels zijn niet van individuen, benadrukt Tamsiran. Hij vindt dat zaken van de partij binnenshuis besproken moeten worden en niet via de media aanvallen worden geopend op de partijleiding. "Dan zeggen ze dat ze PL'ers zijn. Zo stellen echte partijleden zich niet op", meent Tamsiran.

"Met de zetels van de partij wordt nu onderhandeld met de NDP. De kiezers die gestemd hebben, is ook niet gevraagd of ze dit gedrag goedvinden. Tijdens de verkiezingscampagne is juist aan de kiezers voorgehouden dat "werken met de NDP politieke dood betekent". Nu is men bezig met 'sprinkhaan-politiek' te voeren, meent Tamsiran. "Als sprinkhanen niet genoeg voedsel krijgen, zwermen ze door elders waar ze van voldoende voedsel worden voorzien".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May