Pastor roept renaissance beelden op
17 Jul 2015, 15:57
foto


We zijn aan het einde van de vastenmaand der moslims en gaan in vrede, rust en togetherness verder in het leven van alle dag,waarbij de veranderingsprocessen een geweldige rol spelen in het leven van de mens en de menselijkheid.
Ied mubarak voor allen.

Bij deze laatste dagen van het vasten merken we op dat de pastor, zoals hij zichzelf noemt, in de oude onverdraagzaamheid gedompeld, weer eens een keer degenen die zich wensen te houden aan de oerreligie, WINTI, oneigenlijk benadert.
De pastor is zo zelf ingenomen dat hij eigenlijk niet inziet dat hij de positie die SU inneemt in de wereld van religieuze verdraagzaamheid te grabbel gooit, SURINAME wordt namelijk overal in de wereld geroemd voor haar verdraagzaamheid op dit stuk, met onder andere het zichtbaar zijn van een moslim en een joodse kerk naast elkaar.

Verder merken we op dat wij op hoogtij dagen dagen met alle geloofsgroepen bij elkaar zitten te eten,te drinken en te bidden tot de god die ons op welke manier dan ook door de kolonisator of welke machthebber dan ook is opgedrongen.
De pastor kan mij niet verbieden GOD vanuit mijn cultuur en gevoelswereld de naam te geven die mij het beste voorkomt,net zoals de pastor zichzelf de naam pastor heeft toegediend, kan ik mijn GOD de naam Bhagwan, Brahma, Allah, Jawhe , Jehova oftewel Anana geven.

Wie is de pastor om mij dat te verbieden. Het is deze onverdraagzaamheid en aanmatigende houding van uit de religie die gemaakt heeft dat wij vandaag de dag als mens zo uit elkaar gevallen zijn. Het is goed hier op te merken dat hij poogt middeleeuwse of praktijken uit de renaissance,waar andersdenkenden als ketters op de brandstapel werden gegooid, te doen opbloeien in dit vredig land van melk en honing.

Wij hebben onder druk van de omstandigheden, namelijk het pacificerend geheel van de kolonisator met vrees door deze machthebbers aan ons voorgehouden, de onderhavige benadering aangenomen en ons eigen gemaakt,daar moet hij toch blij om zijn, wat wil hij meer.
Heer pastor de huidige trend in de wereld is groeien naar een hogere levenswijze, namelijk verdraagzaamheid en liefde jegens elkaar maar niet de vrees tot god anders is hij geen goede God, God is liefde, hoeft niet gevreesd te worden,is ook niet onverdraagzaam als hij nu God of Anana genoemd wordt.

Ronald Hooghart
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May