Breed draagvlak gezocht voor aanpak financiële situatie
16 Jul 2015, 00:00
foto
NDP-woordvoerder Winston Lackin.


Coalitiepartners, oppositiepartijen, bedrijfsleven, vakbeweging, bankiersvereniging, vrouwenbeweging en burgerparticipatie worden betrokken om oplossingen te vinden voor de financieel-monetaire situatie. Governor Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname en minister Andy Rusland van Financiën presenteren de internationale en nationale situatie. Zij geven ook aan wat de mogelijke maatregelen zijn die genomen moeten worden om de situatie aan te pakken.

Woensdagavond hebben de monetaire autoriteiten een presentatie gehouden voor de coalitiepartners PALU, BEP, DOE en de 'groep Sapoen/Chitan'. Woordvoerder Winston Lackin zei aan journalisten dat er een evaluatie is gemaakt van de informatieronde die president Desi Bouterse heeft gehouden. Nagenoeg alle gesprekspartners hebben te kennen gegeven zich zorgen te maken over de financieel-monetaire situatie. Daarom is besloten om het financiële plaatje met hen door te nemen en te luisteren naar voorstellen. Het internationale plaatje wordt meegenomen in de gesprekken omdat dit ook invloed heeft op Suriname.

Minister Rusland doet ook voorstellen over belastinghervormingen. Er wordt ook gesproken over aflossingen van schulden en leningen. Daarnaast moet er worden bezuinigd en inkomstenverhogende maatregelen moeten worden genomen. De regering wil de te nemen maatregelen volgens Lackin goed doornemen met de gesprekspartners. Zij zullen door een op te richten platform worden betrokken bij nationale vraagstukken, waardoor er een groter draagvlak is voor het beleid.

Om 12 uur vanmiddag wordt er een presentatie gehouden voor de oppositionele partijen. Uitgenodigd zijn de VHP, ABOP, Pertjajah Luhur en NPS. Hoefdraad en Rusland zullen een presentatie houden. In de avonduren volgt er een onderhoud met de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Surinaamse Bankiers Vereniging en de Algemene Aannemers Vereniging. Zaterdag is het de beurt van de vakbeweging om ontvangen te worden. Maandag wordt van gedachten gewisseld met de vrouwenbeweging en het Burger Initiatief voor Participatie en Goed Bestuur. De ronde wordt afgesloten met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten, Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname en de Kamer van Koophandel en Fabrieken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May