Worsteltoernooi in Sportcomplex Kwatta
16 Jul 2015, 15:38
foto


In het Sportcomplex Kwatta, start op 2 augustus een worsteltoernooi, georganiseerd door de Surinaamse Worstelfederatie (SWF). Dit toernooi dient tevens als fundraisingsactiviteit voor de trainingsstage naar Nederland, de volgende activiteit van de SWF. De federatie is nu bezig met de centrale training waaraan 15 topworstelaars meedoen.

Uit deze training zullen worstelaars geselecteerd worden om mee te gaan naar Nederland. Een van de eisen om geselecteerd te worden, is meedoen aan het toernooi van 2 augustus. Onder andere Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg), Rafael Quartier, Arun Bihariesingh en Antonio Troenodikromo (WV Commewijne), Micha Willems, Patrick Tran van Can en Delano Muntslag (SC Tatami), Widesh Ramcharan, Ghanshaam Ramcharan en Mohamed Chiragally (Hind-Keserie) en Soerdas Roepa en Rehiem Mohamed (Jai Hind), doen mee.

De afvaardiging voor de trainingsstage vertrekt in september naar Nederland. De sporters zullen onder meer bij de Nederlandse worstelscholen De Halter Utrecht, Kops Gym Amsterdam en Hercules Dordrecht stagelopen. Daarnaast is er op 27 september een worstelgala in Sportcentrum West te Rotterdam: Nederland versus Suriname part III. In 2013 won Suriname deze ontmoeting, in 2014 won Nederland. In 2015 gaat Suriname wederom voor de winst, zegt de SWF.
Advertenties