Oemrawsingh zegt lidmaatschap NPS op
15 Jul 2015, 14:49
foto
Sunil Oemrawsingh


Sunil Oemrawsingh, secretaris van de afdeling Paramaribo, heeft het lidmaatschap van de Nationale Partij Suriname (NPS) opgezegd. "Als sociaal democraat voel ik mij niet langer thuis in de NPS. De partij heeft zich steeds verder van de beginselen van de sociale democratie verwijderd", schrijft Oemrawsingh in een brief aan het hoofdbestuur van de partij.

Oemrawsingh was ruim twintig jaar lid van de NPS en heeft in verschillende functies gediend. Hij heeft in overweging genomen zijn nauwe betrokkenheid bij de verdediging en versterking van de beginselvastheid van de partij. Hij wil niet verward worden met mensen die 'macht belangrijker vinden dan idealen'.

"Dat legitimeren van een verdachte van multipele moord en schender van de grondwet, als president van onze republiek een wens is van machtswellustelingen aan de rechterzijde van het politieke spectrum van ons land. Vanuit de NPS is juist daartegen gedurende de afgelopen jaren stelling genomen. Dat juist NPS leidslieden op 14 juli 2015 zich er toe hebben verplicht deze wens toch te legitimeren, onverteerbaar is. Ook dit is een verloochening van beginselen van sociale democratie", zijn enkele overwegingen van Oemrawsingh voor zijn stap.

Hij schrijft dat fouten hersteld kunnen worden, als resultaat van hernieuwd inzicht en politieke strijd. "Maar het gaat niet alleen om fouten. De basiswaarden van de rechtsstaat en de sociale democratie zijn in het geding. De kern daarvan wordt gevormd door het beginsel van integriteit. Dat beginsel is terzijde geschoven. Dit is geen foutief beleid, maar een verloochening van een kernbeginsel", stelt Oemrawsingh.

U kunt de brief van Sunil Oemrawsingh hier downloaden.
pdf-icon.gif opzegging_lidmaatschap_NPS.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May