Ouders moeten materiaalkosten betalen voor school
16 Jul 2015, 05:38
foto


De leiding van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) heeft toestemming gegeven aan schoolleiders om materiaalkosten voor de leerlingen te innen vanaf het nieuwe schooljaar. Volgens het ministerie gaat het niet om inschrijfgeld.

Het besluit is genomen, omdat de departementsleiding heeft gemerkt dat veel scholen door het schooljaar heen de leerlingen geld vragen voor kopieën van documenten en materiaal voor praktijkvakken. Om hierin ordening te brengen, is besloten de materiaalkosten per onderwijstype voor het schooljaar 2015-2016 vast te stellen op SRD 10 voor basisscholen en SRD 35 voor muloscholen en de VSO scholen.

Starnieuws verneemt dat bijzondere scholen ook dezelfde richtlijnen hebben gekregen van de departementsleiding. In een brief van onderwijsdirecteur Robert Peneux aan onderdirecteur Roy Narain wordt benadrukt dat het inschrijfgeld en ouderbijdrage zijn afgeschaft.

Opvallend is dat het inschrijfgeld vóór de 'afschaffing' ook SRD 35 bedroeg voor mulo-scholieren. Deze nieuwe instructie heeft veel weg van een verkapte vorm van inschrijfgeld in een ander jasje.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May