Zaak Sapoen/Chitan wordt volgende week behandeld
15 Jul 2015, 10:14
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo vanmorgen bij het kantongerecht na de zitting. (Foto: Raoul Lith)


Rechter Ingrid Lachitjaran heeft vandaag besloten dat dinsdag de raadsman van Pertjajah Luhur (PL), Gerold Sewcharan, schriftelijk antwoordt op de vordering van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Volgende week vrijdag moet Nailah van Dijk namens haar cliënten reageren (repliek) hierop. Gelijk hierna volgt het dupliek van Sewcharan. Dit gebeurt ook mondeling.

De vertegenwoordiger van het advocatenkantoor Sewcharan vroeg de rechter om binnen 24 uur de zaak af te handelen. De rechter heeft dit niet toegewezen omdat haar agenda het niet toelaat. Volgende week wordt de zaak behandeld, waarna een datum zal worden bepaald waarop er vonnis zal worden geveld.

Wat Paul Somohardjo, voorzitter van PL, betreft zijn Sapoen en Chitan geen Assembleeleden meer. De partij heeft hen voor de tweede keer teruggeroepen. Somohardjo benadrukt dat rechter Alida Johanns in haar vonnis heeft gesteld dat ze te vroeg teruggeroepen zijn. Toen waren Sapoen en Chitan nog niet toegelaten als Assembleelid. "Wij hebben hen daarom nu weer teruggeroepen, volgens de weg die de rechter ons gewezen heeft. Wij hebben aangetoond dat de Terugroepwet werkt", zegt Somohardjo. Hij verwacht dat het Centraal Hoofdstembureau binnen twee weken de opvolgers van Chitan en Sapoen aanwijst.

In het kort geding dat nu aanhangig is gemaakt, vraagt Van Dijk dat de rechter de PL verbiedt om acties te ondernemen tegen Sapoen en Chitan. Zij moeten niet gehinderd worden om hun werk te doen. De zaak moet in een bodemprocedure beslecht worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May