Aantal ministeries zal niet drastisch verminderd worden
15 Jul 2015, 06:10
foto
President Desi Bouterse en gekozen vicepresident Ashwin Adhin tijdens een persconferentie dinsdag. (Foto: Raoul Lith)


Tijdens het aantreden van de nieuwe regering zal het aantal ministeries niet aanmerkelijk verminderd kunnen worden. Begonnen zal worden met het samentrekken van twee ministeries tot één, bijvoorbeeld Justitie en Binnenlandse Zaken. President Desi Bouterse zei dinsdag, na zijn herverkiezing op een persconferentie dat het om een ingrijpende aangelegenheid gaat, dat twee tot drie jaren in beslag kan nemen. Een werkgroep heeft het verminderen van de ministeries bestudeerd.

Bouterse zei dat het streven blijft om het aantal ministeries te verminderen. Daar zal aan gewerkt worden. Er komen volgens hem veel zaken bij kijken die te maken hebben met de nieuwe formatie, herdefiniëren van taakstellingen en het doel. Het moet volgens hem niet een chaotische situatie worden. Hij onderstreept net als de gekozen vicepresident Ashwin Adhin dat efficiency van het overheidsapparaat belangrijk is. Adhin zei dat de staatsmiddelen efficiënt ingezet moeten worden, terwijl de productie opgevoerd dient te worden.

Adhin stond ook stil bij het maatschappelijk draagvlak dat de regering heeft. Dit is gebleken uit de informatieronde die gehouden is. Bouterse kondigde aan dat er een platform komt, waar zaken breed besproken zullen worden. Hij verwacht moeilijke tijden nationaal en internationaal. Iedereen is nodig om de hervormingen die nodig zijn door te kunnen voeren. Hij stelde dat de job gezamenlijk gedaan moet worden. Het is volgens hem niet zo van belang wie ministers worden. Er zullen ook anderen buiten de coalitie betrokken worden om het ambt van minister in te vullen, want er nadert een wereldrecessie waarbij Suriname niet bespaard zal blijven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May