Paraguay wint tweede maal van OSV
15 Jul 2015, 02:35
Jurgen Enthingh, de maker van het enige doelpunt Paraguay-OSV.

Paraguay die dinsdag uitkwam tegen de semikampioen van de Moengo Sport Bond OSV, in het André Kamperveen Stadion, heeft de wedstrijd gewonnen. Een wedstrijd met veel goede scoringskansen eindige na een doelpuntloze eerste helft, in voordeel van Paraguay: 1-0.

Deze twee ploegen ontmoetten elkaar al in groepsfase van de finaleronde van het 10e Suribet SVB lidbonden toernooi. Toen wonnen de jongens uit Para, na een late treffer van Jurgen Enthingh, met 2-1. De ploegen eindigden op een gedeelde tweede plaats in deze poule met 7 punten. Een beslissingswedstrijd was nodig om uit te maken wie tegen nummer 2 van poule Flora moet strijden. Er moet nog een horde overbrugd worden om kans te maken voor topsectie voetbal.

Het is een wedstrijd vol spanning geworden. In de eerste helft bracht de deklat nog redding voor OSV. In de tweede helft leden beide ploegen veel balverlies. Een handbal op de doellijn na een kopbal vanuit een hoekschop, leverde een penalty op voor Paraguay. Niemand anders dan Enthingh benutte deze penalty en kreeg de speler van OSV de rode kaart: 1-0
Hierna kon Paraguay de stand verruimen maar verzuimde telkens.

Zaterdag wordt dit lidbonden toernooi afgesloten. Santos neem het in het André Kamperveen stadion op tegen Amerdeep om te beslissen wie kampioen wordt van dit toernooi. Beide ploegen hebben zich reeds geplaatst voor topsectie voetbal in de eerste klasse van de SVB. In de voorwedstrijd neemt Paraguay het op tegen Flora.