Somohardjo heeft goed gevoel over uitkomst rechtszaak
15 Jul 2015, 00:01
foto
De partijleiding van Pertjajah Luhur tijdens een persconferentie dinsdag. Partijvoorzitter Paul Somohardjo (midden) gaat dieper in op het vonnis van de rechter. (Foto: Raoul Lith)


De zaak die Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan tegen Pertjajah Luhur (PL) aanhangig hebben gemaakt via advocaat Nailah van Dijk, dient woensdagochtend om 8.00 uur. PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt aan Starnieuws dat het tweetal intussen is teruggeroepen. Alle instanties zijn hiervan al op de hoogte gesteld. "Wij zullen op de zitting horen wanneer er gepleit zal worden in deze zaak", merkt Somohardjo op. De partij heeft weer Gerold Sewcharan in de arm genomen.

Van Dijk vraagt de kantonrechter om vanaf het moment van de uitspraak de PL te verbieden om Sapoen en Chitan op welke wijze dan ook te hinderen in de uitoefening van hun taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van verzoekers als Assembleeleden en als politici in het algemeen, totdat in de bodemprocedure definitief zal zijn beslist.

Als de gedaagde zich niet houdt aan de veroordeling, moet voor elke dag SRD 1 miljoen dwangsom worden betaald. Aan de rechter wordt gevraagd om de PL te verbieden om verzoekers op welke wijze dan ook terug te roepen, totdat in de bodemprocedure definitief zal zijn beslist. Als de rechter van oordeel is dat de terugroeping van 24 juni en 13 juli rechtsgeldig is, wordt aan de rechter gevraagd de werking ervan op te schorten, totdat in de bodemprocedure dit definitief zal zijn.

Somohardjo zegt dat de rechter tijdens het vorig kort geding duidelijk heeft gesteld bevoegd te zijn kennis te nemen van de zaak. "Velen hadden gedacht dat de rechter niet bevoegd zou zijn. Nu hebben wij de Terugroepwet tot leven gebracht. Ons is de weg gewezen wat we moeten doen. Daarom hebben wij de twee leden gelijk weer teruggeroepen. Ik ga vol vertrouwen deze rechtszaak tegemoet", merkt Somohardjo op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May