Gezelligheid in Ocer na verkiezing president en vp
14 Jul 2015, 20:31
foto
President Desi Bouterse en gekozen vicepresident Ashwin Adhin zingen uit volle borst mee met partijgenoten in Ocer. (Foto: René Gompers)


Onder de bomen op het terrein van Ocer wordt er uit volle borst gezongen. “Gado bun, Gado bun gi wi, fa wi kan lib’ ing dan?” Herkozen president Desi Bouterse en de aankomende vicepresident Ashwin Adhin zingen met de verschillende liederen mee. Er wordt flink geborreld. Hoewel de verwachte massa is uitgebleven, zit de sfeer er goed in het ‘verkiezingsfeestje’ van de NDP.

De verkiezing was via een reuzenscherm ‘live’ te volgen in Ocer. Het was niet zo druk. De ‘action’ brak pas los toen de herkozen president en de gekozen vp zich naar het hoofdkwartier begaven. Met felicitaties, bosies en brasa’s werden ze verwelkomd. Het duo begaf zich naar de kantine. Een tafel werd in gereedheid gebracht in de schaduw van een paar palmbomen. De jassen werden uitgedaan en was de tijd aangebroken om te ‘chillen’.

De felicitaties werden op die plek gezellig en geanimeerd voortgezet. Gedichten, liederen, gelukwensen en zegeningen vallen Bouterse en Adhin rijkelijk ten deel. Al heel gauw kwam er iets sterkers bij dan bier. Het werd langzaam drukker en de sfeer ‘hoger’. God danken ontbrak uiteraard niet. Er werden dan ook vaak ‘spirituals’ gezongen. “A krakti fu Gado de nanga yu,” zong assembleelid André Misiekaba. “Gado blesi yu,” sloot het publiek aan.

“Dat de NDP in haar eentje 26 zetels gehaald heeft, is historisch,” merkt Misiekaba op. “Het is geen enkel partij ooit gelukt om een verkiezing met deze meerderheid te winnen. Dit is een statement van het volk. Jennifer Simons heeft om quorum gevraagd. We hebben het gehad. Het is historisch maar tegelijkertijd zeg ik ook dat wroko de fu du.” President Bouterse heeft een paar uur vóór het feestje een somber toekomstbeeld voorgehouden tijdens de persconferentie, kort na zijn herverkiezing in De Nationale Assemblee.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May