Nederlands bedrijf Welten vestigt zich in Suriname
15 Jul 2015, 08:08
foto


Financieel opleider en detacheerder Welten is van plan om per januari 2016 enkele projecten over financieel klantcontact te verplaatsen van Nederland naar Paramaribo. Welten zegt dat Suriname een bijzonder interessante uitvalsbasis is voor hoogwaardige ondersteuning van haar Nederlandse opdrachtgevers. Welten wil uit maatschappelijk oogpunt graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname.

Welten is al meerdere jaren actief in Suriname. Zo verzorgt het bedrijf in samenwerking met de Centrale Bank van Suriname de training ‘Module Financiële Dienstverlening’ voor medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, cambio’s en pensioenfondsen.

Vanaf januari start Welten met het offshore outsourcen van werkzaamheden op het gebied van financieel klantcontact voor Nederlandse opdrachtgevers. Naast de kostenbesparing en het feit dat er geen taalbarrière is biedt dit initiatief nog meer voordelen, meent het bedrijf. Voor Nederlandse organisaties is Suriname ook aantrekkelijk vanwege het tijdsverschil, waardoor de bedrijvigheid gewoon doorgaat als in Nederland de bedrijven al gesloten zijn. Het voornaamste voordeel voor Suriname is dat extra werkgelegenheid wordt gecreëerd, zodat hoogopgeleiden voor het land behouden blijven.

Op dit moment is Welten voor de eerste fase actief op zoek naar 25 kandidaten die met een gecertificeerd traineeship van drie maanden in Nederland voorbereid worden op een dienstverband met als standplaats Suriname. Het traineeship is geheel kosteloos en inclusief reis- en verblijfskosten. Kandidaten ontvangen een vaste onkostenvergoeding per maand. In de eerste week van augustus vinden er in Paramaribo speciale kennismakings- en selectiedagen plaats waarbij ook CEO Cees Welten aanwezig is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May