Verdachten beroving taxichauffeur 1665 staan terecht
14 Jul 2015, 07:41
foto


R.G. en D.L moesten zich gisteren verantwoorden voor de rechter. Op 12 april hebben de verdachten aan de Grapefruitstraat in Paramaribo-noord een taxichauffeur van 1665 gewelddadig beroofd van geld, sieraden en telefoons. Zij hebben hem in een wurggreep vastgehouden, bedreigd met een dolkmes, geslagen en in de kofferbak van het voertuig gekneveld.

Volgens de getuige, agent van politie G., was er een melding via de centrale meldkamer binnengekomen dat er zich een gewelddadige beroving had plaatsgevonden. Het voertuig was gesignaleerd aan de Sidoestraat, omgeving Ringweg. De eenheid die er naar toe gedirigeerd was, sommeerde de verdachten te stoppen, maar het bevel werd genegeerd. Ondanks waarschuwingsschoten bleven de verdachten achteruit rijden. Toen gericht op de banden werd geschoten, botste het voertuig tegen twee stilstaande auto's.

De verdachten trachtten te ontkomen door in volle vaart plankgas te geven en op de politie-eenheid in te rijden. Hierop schoten de agenten gericht op het voertuig. Om het eigen vege lijf te redden moesten zij opzij springen. Het gelukte de politie om verdachte R.G. aan te houden, terwijl D.L. in eerste instantie wist te ontsnappen, maar later ook werd aangehouden.

Openbare aanklager Gloria Stirling vroeg de getuige, agent G., wat er in het voertuig is aangetroffen en hoeveel schoten er zijn gelost, aangezien er 18 kogelinslagen zijn aangetroffen. De getuige kon zich dat niet meer precies herinneren. Later bleek dat in het voertuig zijn aangetroffen een polshorloge, een vingerring, en het dolkmes van de verdachten, dat bij de beroving gebruikt is. Ook werd het slachtoffer gekneveld in de kofferbak aangetroffen. De zaak is voor verdere behandeling en getuigenverhoor uitgesteld naar 10 augustus. Tevens moet op last van het Openbaar Ministerie het dolkmes als bewijsstuk worden meegenomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May