OM eist 35 jaar tegen zoon die ouders doodkapte
14 Jul 2015, 00:49
foto


Tegen P.K. (55) heeft officier van justitie Shanta Mahadew een celstraf van 35 jaar geëist. De verdachte heeft zijn ouders op 16 juli bij hun woning te Livorno middels verwondingen met een houwer, om het leven gebracht. Ook het ouderlijke huis en een voertuig heeft hij in brand gestoken. Het Openbaar Ministerie heeft gelet op de bruutheid waarmee de verdachte de feiten heeft gepleegd. Mahadew voerde aan dat P.K. juist voor zijn ouders zou moeten zorgen en hen zou moeten beschermen, maar hij heeft het leven van beide ouders beëindigd.

Eerder op een rechtszitting had P.K. beweerd dat ‘stemmen’ hem hebben aangezet om zijn ouders Kalipdew Kedar (79) en Wedwatie Kedar-Jhinkorai (75) te doden. Dezelfde ‘stemmen’ die hij had gehoord, hadden hem gezegd dat hij het huis in brand moest steken en zichzelf van het leven moest beroven. P.K. zegt dat hij zijn daad niet kon volbrengen, omdat de politie hem heeft gearresteerd.

Het psychologische rapport zegt dat de man niet helemaal toerekenbaar is, terwijl het psychiatrische rapport het tegendeel verklaart. De handelingen die de man worden toegeschreven, kunnen hem volledig worden toegerekend, staat in het psychiatrisch rapport.

Bij de politie heeft de verdachte verklaard dat hij geen goede verstandhouding had met zijn vader en dat zijn moeder altijd de kant van zijn vader koos. Toen hij nog in het buitenland bleef, heeft hij een woning in Suriname gebouwd. Toen hij terugkeerde, wilden zijn ouders niet meer verhuizen. Volgens P.K. woonden zij voorheen elders, maar weigerden zij nu de woning te verlaten. Elke keer als hij zijn vader vertelde dat hij in de woning wilde intrekken, joeg de vader hem weg, wat kwaad bloed heeft gezet bij de verdachte.

Op die bewuste dag is hij zo boos geworden dat hij zijn ouders zodanig heeft gekapt, dat zij het niet hebben overleefd. Daarna heeft hij benzine van een brushcutter gebruikt in een poging het huis in brand te steken. Vervolgens heeft hij zijn eigen polsen doorgesneden, omdat hij niet meer wilde leven. P.K. wordt bijgestaan door raadsman Gregory Sitaram. Deze zaak wordt op 20 juli voortgezet. Dan zal Sitaram pleiten voor zijn cliënt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May