Ramdin krijgt staande ovatie van permanente raad OAS
13 Jul 2015, 15:36
foto
Ambassadeur Albert Ramdin krijgt veel lof toegezwaaid van de OAS-vertegenwoordigers.


Ambassadeur Albert Ramdin heeft vandaag een staande ovatie gekregen van de permanente raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). In alle mogelijke bewoordingen hebben nagenoeg alle 34 landen van de OAS hun erkentelijkheid uitgesproken aan het adres van Ramdin. Hij heeft tien jaren zijn krachten gegeven als assistent-secretaris-generaal van de OAS. Vandaag is tijdens een speciale bijeenkomst, die live te volgen was, afscheid genomen van Ramdin.

Diverse permanente vertegenwoordigers van de OAS-landen lieten duidelijk blijken dat ze niet bezig waren met een formele plichtpleging alleen. Ramdin werd geprezen om zijn kennis, inzet en vriendschap. Namens de Caricom werd het woord gevoerd door de ambassadeur van Barbados. Toch hebben diverse vertegenwoordigers de behoefte gehad om hun dankbaarheid uit te spreken. De premier van Grenada, Keith Mitchell, liet via zijn ambassadeur weten dat Ramdin altijd welkom is in zijn land als een persoonlijke vriend. Ook Guyana roemde Ramdin's capaciteiten. Hetzelfde geldt voor Haïti, waar Ramdin enorm veel gedaan heeft voor de wederopbouw van dit land na verwoestende natuurrampen. Landen zoals Brazilië, Colombia, Guatamala, VS, Ecuador, Panama spraken hun erkentelijkheid uit. Zij hopen dat de ervaring dat Ramdin opgedaan heeft niet verloren mag gaan voor de regio.

Surinames permanente vertegenwoordiger bij de OAS, Niermala Badrising, zei dat het land trots is op Ramdin. Zij bedankte voor de hartverwarmende woorden die uitgesproken zijn. Badrising merkte op dat Ramdin teruggaat naar Suriname en zijn bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het land. Zij bedankte de ambassadeur namens Suriname voor de inzet in de afgelopen tien jaren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May