Rechter wijst vordering PL af
13 Jul 2015, 13:45
foto
Raadsman van PL, Gerold Sewcharan, staat journalisten te woord. (Foto: Raoul Lith)


Rechter Alida Johanns heeft de vordering van Pertjajah Luhur (PL) afgewezen. Zij voerde aan dat het moment van terugroeping niet correct was. De Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan moesten teruggeroepen worden nadat ze waren beëdigd en toegelaten.

De PL had het tweetal teruggeroepen op 26 juni. Toen waren Sapoen en Chitan nog niet toegelaten tot De Nationale Assemblee. Zij waren gekozen als volksvertegenwoordigers, maar waren nog niet toegelaten. Aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons werd gevraagd om de leden de toegang tot het college te ontzeggen. Simons gaf hier geen uitvoering aan. Op grond daarvan werd zij gedaagd voor de rechter.

Gerold Sewcharan, advocaat van PL, zei dat hij blij is met het vonnis. Hij haalde aan dat de rechter nu haar inzicht heeft gegeven over de wet. Dat is belangrijk voor juristen. Het is nog niet duidelijk of PL hoger beroep zal aantekenen of een bodemgeschil zal beginnen. De PL is minder gelukkig met de uitspraak. Het doel van de partij was om de leden terug te roepen "want ze zijn ervandoor gegaan met de stem van het volk".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May