Sluisbedieners krijgen bijscholing
13 Jul 2015, 21:22
foto
Sluisbedieners van Openbare Werken worden bijgeschoold om hun werk beter te doen. (Foto: min. OW)


Sluisbedieners krijgen handvatten aangereikt om hun werk naar behoren te doen. Behalve over het onderhoud, leren de sluisbedieners over het beheer en de bediening van de sluizen en gemalen.

Vijftien sluisbedieners hebben de cursus over het beheer en de bediening al afgerond. Het gaat bij deze om een interne training voor de sectie Sluizen en Gemalen van de afdeling Ontwateringswerken van het ministerie van Openbare Werken. “Het is algemeen bekend dat wij slecht zijn in het onderhouden. Dat is een vak op zich,” zegt trainer Remie Ammersingh van de afdeling Planning, Voorbereiding en Begeleiding. “Deze cursus moet de sluisbedieners alle onderhoudsmethoden en technieken bij brengen. Welke methode en techniek voor welk object moet worden gebruikt.”

De cursus over het onderhoud duurt nog twee weken, waarna de andere cursussen van start gaan. Dan zullen aan de orde komen de basisprincipes van pomptechniek, hydraulica in de praktijk en andere technisch gerichte cursussen voor deze groep van ambtenaren. Het ministerie wil op regelmatige basis ervaren ambtenaren inzetten om hun kennis en ervaring over te dragen aan de nieuwe werkers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May