NPS-leiding mag nog 14 maanden aanzitten
13 Jul 2015, 00:51
foto
Het hoofd- en congresbestuur van de NPS mogen nog 14 maanden aanzitten.


Alle elf afdelingen van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben het hoofdbestuur gemachtigd om een jaar en twee maanden langer aan te zitten. In die periode moeten de verkiezingen van de besturen van de onderafdelingen, de afdelingen, het congresbestuur en het hoofdbestuur worden gehouden. In een motie is ook tevredenheid uitgesproken over de wijze waarop het hoofdbestuur onder leiding van Gregory Rusland de werkzaamheden rond de verkiezingen van 25 mei 2015 ter hand heeft genomen. Het bestuur moet er ook alles aan doen om maatregelen te treffen tot normalisatie van de verhoudingen in de partij.

Rusland gaf tijdens het partijcongres zondag een uiteenzetting over de werkzaamheden die verricht zijn. De partijvoorzitter benadrukte dat er veel werk te doen is in de NPS. Er is geen tijd voor onderlinge gevechten. Hij riep eenieder op om de gelederen te sluiten en te werken naar versterken van de NPS. Rusland kreeg de ondersteuning van de structuren van de partij, ook van 22 onderafdelingen van de afdeling Paramaribo. John van Coblijn, voorzitter van Paramaribo, was eerder uit protest weggelopen van de vergadering. Hij heeft weinig bijval gekregen voor deze actie.

Besluiten
In de motie om het mandaat te verlengen is door het congres besloten:
1. Aan te geven dat het noodzakelijk en wenselijk is dat goed georganiseerde reguliere verkiezingen binnen de organen van de Nationale Partij Suriname plaatsvinden.
2. Het hoofdbestuur de ruimte te bieden om binnen een termijn van 14 maanden de verkiezingen van de besturen van: de onderafdelingen, de afdelingen, het congresbestuur en het hoofdbestuur te organiseren.
3. De in 2 genoemde structuren en organen op te roepen om met voortvarendheid te werken aan het organiseren van hun structuren, zodat de te houden verkiezingen binnen de termijn van 14 maanden conform de Statuten en het huishoudelijk Reglement kunnen plaatsvinden.

De overwegingen en het besluit van de tweede motie.
- Overwegende dat het hoofdbestuur c.q. de voorzitter niet tevreden is met het resultaat van de algemene vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2015.
- Overwegende dat het huidige hoofdbestuur onder leiding van de voorzitter thans één bestuurstermijn binnen de N.P.S. achter de rug heeft.
- Overwegende dat gedurende die periode de partij vanuit een achterstandspositie de verkiezingen van 25 mei 2015 tegemoet moest treden.
- Overwegende dat enorme inspanningen aan de dag dienden te worden gelegd m.b.t. de inrichting en financiering van alle activiteiten i.v.m. de reguliere organisatie en dat van de algemene vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2015.
- Overwegende dat het te betreuren is dat enkele NPS'ers gemeend hebben continu de leiding van de partij het werken moeilijk te maken, wat zelfs heeft geleid tot acties die tegen de voorstellen van het Hoofdbestuur gericht waren bij de algemene vrije en geheime verkiezingen van 25 mei 2015.
- Overwegende dat de leiding van de partij van oordeel is dat de NPS een zelfstandige fractie zal vormen in DNA.
- Overwegende dat volledige ondersteuning wordt verleend aan het hiervoren overwogene.
- Overwegende dat het Hoofdbestuur c.q. de voorzitter de ruimte moet krijgen om in overleg met de structuren op weg naar de verkiezingen van 2020, verder te werken aan de verbetering van de interne partij democratie en de wederopbouw van de partij zoals reeds ingezet in de afgelopen bestuursperiode.

Besluit
1. Dat tevredenheid wordt uitgesproken over de wijze waarop het hoofdbestuur c.q. de partijvoorzitter de werkzaamheden m.b.t. de verkiezingen van 25 mei 2015 ter hand heeft genomen.
2. Goedkeuring te verlenen aan het besluit een eigen NPS-fractie te vormen in de Nationale Assemblee.
3. Het hoofdbestuur c.q. de voorzitter de ondersteuning te geven om alles eraan te doen om die maatregelen te treffen ter normalisatie van de verhoudingen binnen de partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May